Φθινοπωρινό τοπίο στον Σταυρό ΤήνουΟ Οκτώβριος έχει μπει για τα καλά στην Τήνο και είναι αν μη τι άλλο ο μήνας που ξεκινάμε παραδοσιακά τις περιπλανήσεις μας σε μέρη του νησιού. Έτσι λοιπόν χθες αποφασίσαμε να μην πάμε σε κάποιο χωριό αλλά να ξεκινήσουμε τις φετινές μας εξορμήσεις από κάπου κοντά στη χώρα, στο λιμανάκι του Σταυρού.

Το λιμάνι αυτό πήρε το όνομα του από την εκκλησία που βρίσκεται εκεί που φέρει το όνομα αυτό. Τα παλαιά χρόνια εκεί άραζαν καράβια μικρού μήκους καθώς και τις βάρκες του οι ντόπιοι ψαράδες (κάποιοι το συνηθίζουν ακόμα).

Το πέρασμα του χρόνου όμως ερήμωσε το λιμανάκι και έχουν μείνει μόνο στη θάλασσα τα σημεία που έδεναν τα πλοία και οι ψαρόβαρκες. Στο ίδιο μέρος μπορεί κάποιος να δεί τον μηχανισμό που τραβούσαν τις βάρκες προς τα έξω οι άνθρωποι (υπάρχει σχετική φωτογραφία).

Στην περιοχή λειτουργούσε μέχρι πριν λίγα χρόνια ένα παραδοσιακό τύπου ουζερί. Ο Μάρκος πάντα ευγενέστατος και πρόθυμος να εξυπηρετήσει τον οποιονδήποτε. Τώρα πια έχει μείνει μόνο η βάρκα του, η Σία που είναι έξω από το λιμάνι και περιμένει ...

Λίγο πιο πέρα από την εκκλησία θα βρούμε μια γραφική παραλία µε τα ερείπια του παρελθόντος να είναι στο φόντο της. Είναι ιδανική κυρίως για ένα απογευµατινό κολύµπι.

Δείτε παρακάτω φωτογραφικό υλικό από το σημείο καθώς και δύο μικρά βίντεο που ετοιμάσαμε κατά την διαμονή μας στο λιμάνι. Στο λιμανάκι του Σταυρού, το φως του ήλιου καθώς δύει είναι πραγματικά κάτι το εκπληκτικό.


CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Κορυφή