Αγναντεύοντας το ηλιοβασίλεμα


Tinos Magazine λοιπόν, καλή αρχή να έχουμε γεμάτη φωτογραφίες και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή μας. Είπαμε λοιπόν το πρώτο κείμενο που θα αναρτήσουμε σε πραγματική ροή στο ένθετο αυτό να είναι κάτι το διαφορετικό.  Ερέθισμα λοιπόν, για να πάμε στο μέρος που θα πούμε παρακάτω, μια παλιά συνήθεια που υπάρχει ακόμα στις μέρες, να ανάβουμε τα καντήλια στα εξωκλήσια του νησιού. Έτσι, είπαμε να επισκεφτούμε τον Άγιο Νικόλαο στο Όρος.

Η περιοχή είναι κοντά στο Πόρτο συγκεκριμένα δύο στροφές πριν μπούμε στην τελική ευθεία του δρόμου, κάνουμε αριστερά (όπως ερχόμαστε από την Χώρα) σε μια μεγάλη ανηφόρα που υπάρχει. Αφού ακολουθήσουμε το δρόμο, θα μας οδηγήσει στην είσοδο ενός καταλύματος ενοικιαζομένων. Εκεί σταματάμε και κάνουμε δεξιά το μονοπάτι προς τα πάνω. Είναι ένας ανηφορικός δρόμος. Αν κουραστείτε θα σας αποζημιώσει η θέα που θα αντικρίσετε.

Συμβουλή: Να πάτε την ώρα που ο ήλιος δύει, το όλο σκηνικό είναι εντυπωσιακό

Πηγαίνοντας λοιπόν προς την διαδρομή αντικρίσαμε μια καταπληκτική θέα. Το ηλιοβασίλεμα μόλις ξεκινούσε και έκανε την εμφάνιση του κι εμείς απλά απολαμβάναμε την στιγμή αυτή. Ο Τελικός προορισμός μας ήταν όπως είπαμε και πιο πάνω το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Εκεί φτάσαμε, ήπιαμε το καφέ μας παρέα με το φανταστικό ηλιοβασίλεμα του Οκτωβρίου.

Στο κατέβασμα είχαμε όλο το χρόνο να αντικρίσουμε πως ο ήλιος κρύβεται πίσω από τα σύννεφα αντικατοπτρίζοντας  το φως του στην θάλασσα. Η ορατότητα προς τους οικισμούς της Αγίας Βαρβάρας, του Πόρτο,  του Αγίου Σώστη, Αγίου Φωκά ακόμα και της Χώρας ήταν όλο και πιο καθαρή. Πραγματικά ένας πίνακας, ζωγραφικής με το ήλιο να δύει, το σχεδόν ολόγιομο φεγγάρι να κάνει την εμφάνιση του και από κάτω οι οικισμοί να περιμένουν τον ερχομό της νύχτας.

CONVERSATION

2 σχόλια:


Κορυφή