Μαλλί ... ένα μαγευτικό τοπίο της Τήνου


Το προηγούμενο μας αφιέρωμα ήταν στον οικισμό του Κουμελά (θυμηθείτε εδω), αφού ολοκληρώσαμε την επίσκεψη μας εκεί κατευθυνθήκαμε προς το άλλο παραθαλάσσιο γειτονικό χωριό το Μαλλί. Η αίσθηση με το που φτάνεις εκεί σίγουρα είναι καλύτερη από ότι στον Κουμελά, τα σπίτια είναι τα περισσότερα διατηρημένα και το σημαντικότερο την περίοδο των διακοπών κυρίως το καλοκαίρι κατοικούνται.

Αποτελεί ένα από τα πιο μαγευτικά τοπία του νησιού, με έναν πελώριο βράχο να εισχωρεί μέσα στην καταγάλανη θάλασσα του Αιγαίου και πάνω σε αυτόν κτισμένα παραδοσιακά Κυκλαδίτικου στυλ σπιτάκια. Οι δύο παραλίες που υπάρχουν στο μέρος αυτό είναι ιδανικές για τα καλοκαιρινά σας μπάνια καθώς η αμμουδιά,η θέα που διαθέτει  και τα δέντρα για ίσκιο που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την θάλασσα είναι αυτά που θα σας προσελκύσουν να την επισκεφθείτε.Όπως και στον Κουμελά έτσι κι εκεί συναντήσαμε αλιευτικά αντικείμενα σχεδόν σε κάθε γωνιά του χωριού. Περπατήσαμε την παραλία και φθάσαμε στην άκρη της όπου ανεβήκαμε τα σκαλιά και πήγαμε σε ένα σταυρό που φτιάχτηκε εκεί το 1978, αφού βγάλαμε από εκεί την απαραίτητη φωτογραφία συνεχίσαμε την περιπλάνηση μας. Στα αριστερά της αμμουδιάς συναντήσαμε σπίτια με ψησταριές στην αυλή τους, σκεύη οικιακής χρήσεως πάνω στα τραπέζια και διάφορα άλλα αντικείμενα που μαρτυρούσαν την παρουσία ανθρώπων.

Για το τέλος αφήσαμε μια εκκλησία, αυτή του Αγίου Νικολάου αφού προσκυνήσαμε βγήκαμε έξω και στο υπόστεγο που έχει ήπιαμε τον καφέ μας. Φεύγοντας συνειδητοποιήσαμε την ύπαρξη άλλης μια παραλίας που όταν την επισκεφτήκαμε είδαμε την αντανάκλαση του ήλιου πάνω στο νερό και να κάνουν την εμφάνιση τους πράσινα βότσαλα μέσα σ’ αυτήν.

Παρακάτω ακολουθούν οι φωτογραφίες  ταξιδέψτε έστω και εικονικά στο Μαλλί και να το βάλετε στο πρόγραμμα για τα καλοκαιρινά σας μπάνια.

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Κορυφή