Χριστουγεννιάτικος έρωτας ... η Τήνος


Ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας τον λόγο που επισκέπτομαι εδώ και αρκετά χρόνια την Τήνο για να κάνω τις Χριστουγεννιάτικες μου διακοπές.


Τα Χριστούγεννα για εμένα είναι κάτι το μαγικό στη Τήνο, θέλετε είναι η ησυχία που υπάρχει σε σχέση με την Αθήνα. H ψυχική γαλήνη που νιώθεις μόλις πατάς το πόδι σου στο λιμάνι του νησιού, η μια όμορφη βόλτα κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό στην χώρα.

Μικρό παιδί ήμουν όταν περίμενα πως και πως να τελειώσει το σχολείο για να πάρουμε το καράβι να έρθουμε στο νησί. Οι διακοπές όπως πάντα οικογενειακές στο χωριό. Το πρωί  25ης Δεκεμβρίου αφού πρώτα πηγαίναμε στην εκκλησία (στις 6:30) μετά μαζευόμασταν στο σπίτι μας και τρώγαμε, το παραδοσιακό Τηνιακό λουκάνικο και το τυράκι Τήνου ήταν οι καλύτεροι φίλοι μας στο τραπέζι.


Το βράδυ της πρωτοχρονιάς όλα ήταν μαγικά, το κρύο που υπήρχε στο χωριό σε συνδυασμό με την βροχή και την οικογενειακή θαλπωρή έκανε τη συγκεκριμένη νύχτα ιδιαίτερη.  Τώρα είμαι 43χρονών και ακόμα έρχομαι στη Τήνο μαζί με την οικογένεια μου και τα μικρά παιδιά μου, που σίγουρα θα έχουν αυτό το νησί σαν προορισμό διακοπών για πολλά χρόνια ακόμα.

Y.Γ. : Η Τήνος είναι ένα μέρος που αν το γνωρίσεις θα το αγαπήσεις ...


CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Κορυφή