Η ''αφρισμένη'' Κολυμπήθρα ... και η ΛειβάδαΠέμπτη, 29 Δεκεμβρίου, ο καιρός στην Τήνο για ακόμα μια φορά έκανε τα δικά του μαζί με αυτόν και η ΔΕΗ που αναγκάστηκαν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις του νησιού να μείνουν στο σκοτάδι για αρκετή ώρα (αυτό θα το συζητήσουμε σε άλλη ανάρτηση). Αφού ρεύμα δεν είχαμε αποφασίσαμε να πάμε μια βόλτα, ο δρόμος μας έβγαλε αρχικά στην Κολυμπήθρα.

Οι συστάσεις περισσεύουν όλοι ξέρουμε τι γίνεται στις παραλίες της Κολυμπήθρας όταν στο νησί πνέουν Βόρειοι άνεμοι (πολλών μποφόρ). Η θάλασσα είναι άσπρη (έχει πρόβατα που μας έλεγαν μικροί), ο καιρός γενικά άγριος χειμωνιάτικος, με τα σύρματα από τις γύρω κολόνες να κάνουν “συναυλία” με την βουή του ανέμου.

Λόγω του αέρα δεν είμαστε τώρα σε θέση να σας δείξουμε κάποιο δικό μας βίντεο από την Κολυμπήθρα όμως, ο φίλος και αναγνώστης μας Ραφαήλ Απέργης τράβηξε ένα και σας το παρουσιάζουμε παρακάτω.Δεν σταματήσαμε εκεί όμως, έπειτα πήραμε τον δρόμο για την Λειβάδα, αφού ακολουθήσαμε τον οδικό δίκτυο και απαθανατίσαμε στιγμιότυπα όπως ο φάρος την ώρα που το σκεπάζει το κύμα αλλά και το έρημο φράγμα στην μέση του πουθενά, φθάσαμε στην παραλία.

Εκεί μας “υποδέχθηκαν” οι γνωστοί θαμώνες τις περιοχής, οι Πάπιες. Αφού τους φιλέψαμε κατι συνεχίσαμε την βόλτα μας στην παραλία. Η θάλασσα όπως και την Κολυμπήθρα άσπρη και να ξεπερνά με τεράστια ευκολία τα βράχια της παραλίας και να “σέρνεται” μέχρι έξω στα βότσαλα.

Πραγματικά, θέαμα απίστευτο και στις δύο παραλίες. Θα σας προτείναμε να πάτε με καλό καιρό αν δεν είστε λάτρεις του χειμερινού τοπίου αλλά η μεγάλη αίσθηση της τοποθεσίας κατά την δικιά μας προσωπική εκτίμηση είναι να τις επισκεφτείτε χειμώνα και μάλιστα με δυνατούς βόρειους ανέμους.


CONVERSATION

1 σχόλια:


Κορυφή