Η Τήνος τίμησε την πυροσβεστική της υπηρεσίαΗ Τήνος για ακόμα μια φορά απέδειξε πως αναγνωρίζει τα πρόσωπα και τις υπηρεσίες που την βοήθησαν σε μια δύσκολη στιγμή. Έτσι λοιπόν, το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Αγίου Βασίλη στην πλατεία Παντανάσσης για να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά, ο Δήμος Τήνου τίμησε για την προσφορά του το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Τήνου για τις μεγάλες προσπάθειες που έκαναν στις φωτιές του καλοκαιριού.

Κάποιος που διαβάζει αυτό το κείμενο θα πει, σιγά, την δουλειά τους έκαναν. Ναι, την δουλειά τους έκαναν όταν καιγόταν το χωράφι σου και το κάθε χωράφι του όποιου Τηνιακού την ώρα που εσύ τραβούσες βίντεο ή φωτογραφίες, αυτοί έδιναν πραγματική μάχη με τις φλόγες για να σώσουν τις περιουσίες των συνανθρώπων τους.

Είναι αυτά τα παιδιά που έτρεξαν στην μεγάλη φωτιά κάτω από τον Μουντάδο που έκαιγε από το μεσημέρι μέχρι την άλλη μέρα το πρωί. Είναι αυτά τα παιδιά που μαζί με κατοίκους έσβησαν ύστερα από πολλές ώρες την φωτιά στα Υστέρνια και στην Καλλονή. Είναι όχι μόνο άξιοι συγχαρητηρίων αλλά ζωντανό παράδειγμα.
Την πλακέτα απέμεινε ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Σίμος Ορφανός ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου κ. Στρατής Νικόλαος ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμο Τήνου για την κίνηση αυτή. Το συγκεκριμένο βραβείο ανήκει σε όλη την υπηρεσία, σ’ όλους τους πυροσβέστες από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, το πρώην προϊστάμενο κ. Παναγιώτη Μαυραγάνη που τώρα βρίσκεται στο νησί της Σύρου και από τον πρώτο εθελοντή μέχρι και τον τελευταίο.

Συγχαρητήρια λοιπόν στον Δήμο Τήνου για την κίνηση αυτή και φυσικά στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο που θα τον χαρακτηρίσουμε ως ένα αφανή ήρωα στα δρώμενα του νησιού αλλά ταυτόχρονα ένα από τα δυνατά εργαλεία που διαθέτει το νησί στο τομέα της πολιτικής προστασίας. Μπράβο παιδιά.


CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Κορυφή