Καταπράσινη βόλτα στη «Γρίζα» ΤήνουΣυνέχεια των αφιερωμάτων μας και ήρθε η ώρα για έναν απογευματινό περίπατο. Επηρεαζόμενοι από κάποια βίντεο που είδαμε λίγο πιο παλιά σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αποφασίσαμε να επισκεφτούμε την περιοχή Γρίζα. Μια καταπράσινη ρεματιά στην ευρύτερη περιοχή του Αγαπιού. Στο σημείο πηγαίνει από την δεύτερη είσοδο του χωριού που οδηγεί στο σχολείο και στα νεκροταφεία.

Αφήνουμε το μεταφορικό μας εκεί και κατευθυνόμαστε προς το χωριό μόλις περάσουμε το σχολείο κάνουμε ακριβώς δεξιά και ακολουθούμε το δρομάκι. Έπειτα, στρίβουμε δεξιά και καταλήγουμε στη Γρίζα εκεί που όπως θα δείτε παρακάτω και στο φωτογραφικό υλικό βρίσκονται τα τρεχούμενα νερά με μια γέφυρα. Μείνετε λίγο και απολαύστε τη στιγμή την ώρα που θα ακούτε το νερό να κινείται πάνω στα βράχια.


Το γεφύρι λοιπόν όπως προείπαμε παραπάνω ήταν παλιά ένα κόμβος, το πέρασμα από το Αγάπη στο Σκλαβοχωριό και το αντίστροφο. Τα παιδιά του γειτονικού Σκλαβοχωριού αφού κατέβαιναν από το μονοπάτι, -υπάρχει ακόμα αν και είναι γεμάτο βάτους- περνούσαν απέναντι για να πάνε σχολείο και μετά πάλι έπαιρναν τον ίδιο δρόμο της επιστροφής.

Αφού σταθήκαμε και απολαύσαμε το τοπίο ανηφορίσαμε και κάναμε δεξιά και βρήκαμε άλλο ένα γεφύρι αυτή τη φορά πιο γραφικό και πιο ιδιαίτερο, μια γωνία της Γρίζας γεμάτη κι εκείνη νερά και πράσινο. Η αλήθεια είναι ότι δεν μας κέντρισε τόσο το ενδιαφέρoν η περιοχή όσο το γεφύρι και το όλο σκηνικό που δημιουργούσε.

Η ώρα περνούσε κι εμείς θέλαμε να συνεχίσουμε την περιπλάνηση μας ανηφορίσαμε από ένα μονοπάτι που βρήκαμε και βγήκαμε σε κάτι εκτάσεις πραγματικά απίστευτες τόσο σε θέα όσο και σε γαλήνη. Αλλά μέχρι εκεί, είπαμε να μην συνεχίσουμε παραπάνω διότι ξέραμε ότι θα βγαίναμε κάπου όπου θα επισκεφτούμε στην επόμενη μας περιπλάνηση.
Μέχρι τότε, δείτε το φωτογραφικό υλικό και ταξιδέψτε. 


CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Κορυφή